Stiletto Libretto van Bavo Dhooge (VN*****)


Elk jaar in juni brengt het Nederlandse opinieweekblad Vrij Nederland een detective- en thrillergids uit. Hoe spannend boeken zijn wordt met sterren aangegeven. Eén ster betekent 'kan er best mee door', vijf sterren is 'zeer zeer goed'. In de laatste editie verschenen 646 recensies. Tien boeken kregen het maximum aantal van vijf sterren waaronder het boek Stiletto Libretto van de Vlaamse auteur Bavo Dhooge.

Dhooge raakte bekend met speurdersverhalen die in en om Gent spelen met privé detective Pat Somers in de hoofdrol. AA Gent, de Floraliën, het Gentse Filmfestival en het SMAK werden gebruikt als couleur locale. Stiletto Libretto echter speelt in een Amerikaans decor.

Over Stiletto Libretto schrijft Vrij Nederland : Moordend tempo, humor zwarter dan zwart in dialogen die uitgebeiteld zijn in een onverwoestbaar decor van het beste Italo-Amerikaanse marmer. Een groots boek over een kleine misdadiger die het lot van de naam Jimmy Hendricks met zich meedraagt gelijk een rugzak vol met slijpstenen voor de geest.

Als daar geen film in zit. Bekijk alvast de boektrailer !

Labels: |

1 reacties:

  1. color life Says:

    your blog is good
    i like it