Welkom in de dodenstad !


Geen tijd om te puberen!
Zo luidt de titel van de recensie in de Standaard der Letteren van vrijdag 12 juni 2009 over het pas verschenen boek Necropolis van de Britse jeugdboekenschrijver Anthony Horowitz. Necropolis is het vierde deel van De kracht van vijf, een reeks fantasythrillers.

De vijftienjarige Engelse Scarlett Adams is één van de vijf tieners die de macht hebben om de Ouden tegen te houden. De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen namelijk de mensheid vernietigen. Scarlett weet echter niets van haar gave. Het is aan de andere vier Poortwachters om haar te vinden vóór de Ouden dat doen.
De actie verplaatst zich naar Hongkong waar de Ouden ongemerkt de controle hebben overgenomen. Een dodelijke ziekte heeft zich over de stad verspreid en in een Necropolis veranderd.

Het vierde deel in de serie De kracht van Vijf kan, anders dan de voorgaande delen, niet goed apart van de andere boeken uit de reeks gelezen worden. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiële rol in.
Het boek eindigt met een cliffhanger die de lezer doet hopen dat het vijfde deel snel komt.
(Bron: NBD/Biblion)

Labels: |

0 reacties: