De smurfen in Hollywood !

De smurfen kiezen het ruime sop! Op 17 december 2010 wordt immers Smurfs uitgebracht, de Hollywood-animatiefilm met de Belgische smurfen in de hoofdrol. De filmprent wordt meteen ook in een 3D-versie uitgebracht. Dat staat te lezen op de website van de Standaard.

Opdat u morgen op de werkvloer niet uit de toon valt, geven wij kort een aantal belangwekkende feiten over de smurfen mee:

De smurfen zijn bedacht door de Brusselaar Peyo (een pseudoniem van Pierre Culliford)in 1958. Op wikipedia wordt een smurf omschreven als klein, drie appels hoog en blauw van kleur. Een smurf draagt een witte broek met uitfloepend staartje en een slappe, witte puntmuts.
Ze hanteren de zogenaamde smurfentaal waarin een groot aantal woorden vervangen wordt door het woord smurf.
Er zijn exact 101 smurfen en allen wonen ze in hetzelfde dorp, bestaande uit grote holle paddenstoelen.
Hun leider is de Grote Smurf, herkenbaar aan zijn rode muts en zijn baard. Hij is ook degene die, dankzij zijn wijsheid en toverkunst, de andere - niet zo snuggere - smurfen redt als die weer eens in moeilijkheden komen.
Hun (letterlijk) grote vijand is de tovenaar Gargamel, die steeds maar weer - en altijd tevergeefs - probeert de smurfen te vangen.
Het smurfenlied, gecomponeerd en gezongen door Vader Abraham, is voor het eerst gereleased in 1977. Het stond 17 weken op 1 in de top 40. In 2005 bracht Vader Abraham zijn smurfenlied opnieuw uit in België, samen met de groep Dynamite, een dance-act uit Zaventem, wiens eerste hit 'Al wie da nie springt' was.


Grote Smurf, Potige Smurf, Hippe Smurf, Luilaksmurf, Smurfin, Smurführer, Zangsmurf, Verliefde Smurf, en zelfs Moppersmurf; allemaal vind je ze in de bib! We hebben immers prentenboeken, stripverhalen en dvd's over de smurfen.

Tot slot (hier heb je vast heimelijk op gehoopt): het originele smurfenlied !!

Labels: , |

0 reacties: