DVD van de week

Ja is het nieuwe nee !! Ja is het juiste en enige antwoord op alles ! Carl Allen, een man met een uitzichtloze baan, een spaak gelopen relatie, en een almaar slinkende vriendenkring, fronst argwanend de wenkbrauwen als hij deze leuzes voor het eerst hoort. (Je weet vast wel hoe goed Jim Carrey, die de rol van Carl Allen voor zijn rekening neemt, zijn wenkbrauwen kan fronsen.)

Het tij keert echter als hij deze motto's toch in de praktijk brengt. Hij zegt ja tegen bunjeejumpen en Koreaans leren, wint zijn droomvrouw via www.perzischevrouwen.com, haalt zijn vliegbrevet, gaat in op elke dubieuze uitnodiging voor uit de hand lopende Harry Potter-feestjes en muziekoptredens van het obscure Munchausen by Proxy, neemt het eerste vliegtuig naar waar dan ook en begint een romance met een fascinerende, ietwat levensvreemde vrouw.
Het geluk komt plots met rasse schreden naar hem toe, helaas op de voet gevolgd door een smakelijke hoeveelheid ellende. Met bluts en buil leert Carl dat zijn nieuwe filosofie niet helemaal waterdicht is.

Een onvergetelijke filmervaring biedt Yes man je niet, maar spreken wij enkel voor onszelf als wij toegeven dat wij daar niet elke avond naar op zoek zijn. De film is onderhoudend en amusant en daar valt ook iets voor te zeggen. Denk je er ook zo over? Laat dan gerust een reactie na.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal met gelijknamige titel van de Britse humorist Danny Wallace (die trouwens een kleine cameo in de film heeft).

Labels: , |

0 reacties: