Christiaan Weijts ontvangt Gerard Walschapprijs

 De Nederlandse auteur Christiaan Weijts ontvangt de tweejaarlijkse Gerard Walschap Literatuurprijs voor het boek Via Cappello 23.

Deze prijs wordt sinds 1999 door de gemeente Londerzeel ingericht, ter ere van Gerard Walschap. Het wil waardevol werk van hoofdzakelijk jonge auteurs in het licht te stellen, die maximum 4 boeken op hun conto hebben. Er staat een bedrag van 7.500 euro tegenover.

Weijts haalt zo zijn slag boven Gouden Uilwinnaar 2008 Marc Reugebrink met Het Grote Uitstel, de Vlamingen Jeroen Olyslaegers (Wij) en Annelies Verbeke (Groener gras). Via Cappello 23 figureerde eerder ook al op de shortlists van de AKO Literatuurprijs en Gouden Uil. De jury viel op “een werk dat de problemen van deze tijd niet schuwt en dat in een eigentijds taalgebruik een wereld schetst waarin het vaak moeilijk leven is. Een knap verhaal, vernuftig geconstrueerd en knap geschreven“. Sinds 2005 organiseert Behoud de Begeerte de uitreiking van de Gerard Walschap Literatuurprijs die plaatsvindt op 23 april 2010, Wereldboekendag.

Een overzicht van de publicaties van Christiaan Weijts:

Art. 258b (2006)
Via Cappello 23 (2008)
De etaleur: dansnovelle (2009)

(bron: Behoud de Begeerte)

Labels: , |

0 reacties: