Dracula, graaf der duisternis

Op 20 april 1912, vandaag 98 jaar geleden, overleed de Ierse schrijver Bram Stoker op 64-jarige leeftijd. Zijn populairste roman Dracula verscheen in 1897. Het boek verhaalt over de bloeddorstige (uit Transsylvania afkomstige) graaf Dracula. De graaf is een on-dode, die overdag slaapt in zijn doodkist en na zonsondergang op pad gaat om zich te voeden met het bloed van levende mensen. Wie gebeten wordt verwerft meteen ook de status van on-dode. Ene Dr. Helsing probeert de graaf te doden. De meesten onder u weten waarschijnlijk hoe het afloopt. Laat dat u niet weerhouden om het boek te lezen. Het verhaal zit behoorlijk ingenieus in elkaar en wordt verteld vanuit verschillende invalshoeken.

Een afstammeling van de auteur, Dacre Stoker schreef onlangs, samen met Ian Holt, een vervolg op het boek, dat de titel meekreeg Dracula, de ondode. Het verhaal speelt 25 jaar later en is gebaseerd op notities van Bram Stoker zelf.

Stoker was niet de eerste die over vampieren schreef, en zeker ook niet de laatste. De succesvolle Twilight boeken, over jonge vampiers, van Stephenie Meyer zijn ondertussen (bijna) even bekend. Klik hier voor meer boeken (voor jong en oud) over vampiers.

Labels: |

0 reacties: