Leeskring Wichelen leest ...

"David Lurie, van middelbare leeftijd en tweemaal gescheiden, is een in ongenade gevallen wetenschapper. Na jarenlang Romantische poëzie te hebben gedoceerd aan de Kaapse Technische Hogeschool, begint hij impulsief een relatie met een studente. De verhouding verzuurt; hij wordt aan de kaak gesteld en moet voor een onderzoekscommissie verschijnen. Hij is bereid schuld te bekennen maar weigert voor de druk te buigen om publiekelijk spijt te betuigen, hij neemt ontslag en trekt zich terug op het geïsoleerde boerderijtje van zijn dochter Lucy. Gedurende enige tijd lijken zijn dochters invloed en het natuurlijke ritme van de boerderij harmonie te zullen brengen in de wanklanken van zijn leven. Hij helpt met de honden in de kennel en met de verkoop van bloemen en planten op de markt, en assisteert bij de behandeling van gewonde dieren in een dierenkliniekje in de buurt. Maar het machtsevenwicht in het land is aan het verschuiven. Hij en Lucy worden het slachtoffer van een brute en verontrustende aanval die alle onvolmaaktheden in hun relatie aan het licht brengt." (www.Librarything.nl)

"In ongenade handelt over het menselijke onvermogen tot werkelijke communicatie en over de onzekere verhoudingen tussen blank en zwart in het Zuid-Afrika van na de apartheid. Coetzee schrijft sober en compact. Hij registreert trefzeker de wrange gruwel van rauw fysiek en psychisch geweld. In ongenade komt aan als een mokerslag, maar resulteert in een catharsis die je niet licht vergeet." (www.iedereenleest.be)

Volgende bijeenkomst van de leeskring : dinsdag 11 mei 2010 om 20.00 uur in de bibliotheek Dorp 1 te 9260 Schellebelle. Wie wil meelezen kan een exemplaar van het boek afhalen in de bib.

Labels: |

0 reacties: