Gouden Strop én Schaduwprijs voor "De minzame moordenaar" van Bram Dehouck

De Vlaamse schrijver Bram Dehouck (1978) heeft met zijn debuut De minzame moordenaar zowel de Schaduwprijs voor het spannendste debuut als de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige thriller gewonnen. Het is voor het eerst dat beide prijzen in hetzelfde jaar aan één en dezelfde titel worden toegekend.
De Gouden Strop levert Dehouck 10.000 euro op, de Schaduwprijs nog eens 1000 euro. De plechtige uitreiking vond plaats tijdens The Power of Plots in Amsterdam.
De auteur was overweldigd door deze dubbelslag. Naar eigen zeggen had hij gehoopt op de Schaduwprijs, de Strop leek hem te hoog gegrepen. De jury was het nochtans snel eens over de winnaar. In het juryrapport hebben zij het over "een debuut dat meesterschap bewijst." Dehouck kreeg de Schaduwprijs uit handen van Marion Pauw, jurylid én winnares van de Gouden Strop 2009 met Daglicht. Klik hier voor het volledige juryrapport.

In 'De minzame moordenaar' verandert een sympathieke agent door een traumatische ervaring in een berekende moordenaar die geen raad weet met zijn woede. Hij probeert een onschuldige te laten opdraaien voor zijn daden. Volgens Dehouck is zijn boek geen whodunnit, maar een 'can-this-man-really-get-away-with-it'. (bron)

Meer info:  www.degoudenstrop.nl

Labels: , |

0 reacties: