120 jaar Agatha Christie

Op 15 september wordt Agatha Christies (1890-1976) 120e geboortedag gevierd. Agatha Christie was een van de meest succesvolle Britse auteurs aller tijden. Haar werken werden in 56 talen vertaald, en qua oplage doet alleen de Bijbel het beter.

Agatha Christies oeuvre omvat 80 detectives, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans (onder het pseudoniem Mary Westmacott) en ongeveer 150 korte verhalen. Haar hoofdpersonages, Hercule Poirot en Miss Marple, zijn ook bekend van de beeldbuis. Klik hier voor een overzicht van de boeken van Agatha Christie in de bib.

Naar aanleiding van het jubileum wordt een nieuwe website gelanceerd voor de fans in Nederland en Vlaanderen: www.agathachristie.nl. De lancering gaat gepaard met een uitdagende prijsvraag en andere spannende acties. Wie zich via de website abonneert op de Agatha Christie nieuwsbrief wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en grappige, interessante, gekke of gewoon leuke weetjes met betrekking tot Agatha Christie.Bronnen: www.boekendingen.nl en www.wikipedia.be

Labels: , |

0 reacties: