Vol onverwachte ontmoetingen

De bib is een plaats waar veel onverwachte ontmoetingen plaatsgrijpen. Ontmoetingen met bibmedewerkers, buren en kennissen, maar ook met boeken, tijdschriften, strips en dvd's en met de personages uit al die verhalen. Van Herman Brusselmans tot Sherlock Holmes, van Spider-man tot de bunny suicides. Bij ons kom je ze allemaal tegen.
Je hoeft dan ook niet ver te zoeken om een verklaring te vinden voor het thema van de Bibliotheekweek 2010: "Vol onverwachte ontmoetingen."

Tijdens de Bibliotheekweek, die van 16 tot 24 oktober plaatsvindt, rollen alle Vlaamse en Brusselse bibliotheken de rode loper uit voor al hun leden en toekomstige leden. De Bibliotheekweek is dan ook een uitgelezen moment om de bib bij jou in de buurt te leren kennen.

Traditioneel start de Bibliotheekweek met de verwendag. Tijdens de verwendag op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober krijgt elke bezoeker van de bib een verwennerij. Daarover later meer, maar noteer de datum alvast in jullie agenda.

Maar er is meer: in de aanloop naar de Bibliotheekweek is er een facebookpagina opgericht: bibliotheekweek. Wie lid is van de sociale netwerksite facebook kan fan worden van deze pagina (dat doe je door bovenaan deze pagina "vind ik leuk" aan te klikken). Als je tijdens de Bibliotheekweek deelneemt aan de wedstrijd op deze pagina (de details volgen later), dan maak je kans om één van de vijf design boekenrekken te winnen.

Ontdek het allemaal in de bibliotheek, de plek bij uitstek voor heerlijk onverwachte ontmoetingen.

Labels: |

0 reacties: