Dit boek kan jouw boek worden !


In 2011 bestaat onze bib 10 jaar, en dat willen wij vieren. Als je op de hoogte wilt blijven van al onze activiteiten, dan moet je dit jaar zeker onze biblog in de gaten houden.

Ben jij zelf ook 10 jaar jong, en lid van de bib in Schellebelle, Wichelen of Serskamp? Dan hebben wij nu een verrassing voor wie het snelst op dit bericht reageert. Je maakt kans om een heel leuk, interactief boek over beroemde ontdekkingsreizigers te winnen!

Vergeet die lap voor je ogen, en laat je papegaai ook maar thuis. Nee, een echte zeepiraat hoef je (nog) niet te zijn. Ook een kompas en een vergrootglas heb je niet nodig. Je ultrafijne speurdersneus is meer dan voldoende!

Wat moet je doen?

Kom tijdens de openingsuren naar de bib in Schellebelle en ga op zoek naar het boek "De zeevaarders." Hier heb je een mooie afbeelding van de kaft.

Het komt af en toe voor dat we een boek niet vinden, omdat het in een rek staat waar het niet thuishoort. Voor deze wedstrijd hebben wij een keer met opzet gedaan. Dit boek staat op een plek waar het niet hoort te staan. Als je het vindt, dan is het helemaal voor jou. Gewoon even melden aan de uitleenbalie dat je het hebt gevonden, en je kan het meenemen om nooit meer terug te geven.

Tip 1: het boek bevindt zich op de benedenverdieping.
Tip 2: het boek staat naast een papieren museum


"De zeevaarders"?

In "De zeevaarders" vaar je mee met de beroemdste ontdekkingsreizigers uit de hele wereld! Je ontdekt welke schepen zij gebruikten en welke uitvindingen hen hielpen om de juiste route over zeeën en oceanen te bepalen.
Dit mooi geïllustreerde boek bevat ook een geheime zeemanskist. Met de vouwmodellen van een karveel en een echt te gebruiken telescoop en kompas uit deze kist kan je de avonturen van de roemruchte zeevaarders zelf beleven. De auteur Philip Steele heeft al heel wat andere informatieve boeken op zijn naam staan, die je ook in de bib vindt.

Tot binnenkort en veel speurplezier!

P.S. De 'schat' is intussen gevonden door één van onze jonge lezers die heel gelukkig was met zijn vondst. Binnenkort volgen er nog aankondigingen van activiteiten naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de bib.

0 reacties: