Leeskring Wichelen leest ...

Ricardo valt op zijn vijftiende als een blok voor een meisje dat zich Lily noemt. Maar op een dag blijkt dat alles wat ze vertelt heeft leugens waren en ze verdwijnt spoorloos... In de jaren die volgen komt hij haar op de meest onverwachte momenten tegen: als aspirant-guerillastrijdster, als echtgenote van een Franse diplomaat, als vrouw van een rijke Engelse renpaardenfokker, als minnares van een masochistische Japanse onderwereldfiguur. Iedere keer noemt ze zich anders en heeft ze alle sporen van de vorige episodes volledig gewist. En iedere keer is Ricardo weer als was in haar handen, tot ze hem niet meer nodig heeft en verdwijnt. De roman beslaat een groot deel van de tweede helft van de twintigste eeuw en speelt zich af op een aantal sfeervol beschreven locaties: de romantische jaren vijftig in Lima, de roerige jaren zestig in Parijs, de swingende jaren zeventig in Londen en de jaren tachtig in Tokio en Madrid - stuk voor stuk steden waar de schrijver zelf ook heeft gewoond. (Bron : BOEK.BE)

Te klasseren onder: 'grootse romans over de alles verwoestende trekstraal van de liefde'. (HUMO)

Het boek leest vlot van begin tot einde. Je houdt aan het boek wel een dubbel gevoel over passie en liefde over. (Yves Leterme)

De leeskring bespreekt dit boek op dinsdag 10 mei 2011. Samenkomst om 20.00 uur in de Bibliotheek - Dorp 1 te Schellebelle. Wie wil meelezen en de bespreking wil bijwonen kan GRATIS een exemplaar van het boek aanvragen in één van de drie bibliotheekvestigingen. Iedereen is welkom!


Labels: |

0 reacties: