Het Goddelijke Monster

Zondag 4 september kunt u op één genieten van de eerste aflevering van de tiendelige fictiereeks "Het Goddelijke Monster."

Deze prestigieuze reeks in een regie van Hans Herbots, bekend van onder meer Bo, is gebaseerd op de monstertrilogie van Tom Lanoye. De drie delen van deze trilogie heten Het goddelijke monster, Zwarte tranen en Boze tongen. In 2003 sleepte Tom Lanoye voor Boze tranen, het sluitstuk van de trilogie, de Gouden Uil Literatuurprijs in de wacht.

Centraal in de romans en in de serie staat de West-Vlaamse familie Deschryver, een ondernemersfamilie met contacten tot in de hoogste politieke geledingen van België. Het verhaal speelt zich af tegen de politieke achtergrond van België in de jaren 80 en vooral 90.
Joke Devynck speelt de hoofdrol van Katrien Deschryver. Andere grote namen die hun opwachting maken in de serie zijn Marc Van Eeghem, Johan Van Assche, Kevin Janssens, Gilda De Bal en Vic De Wachter. Bijzonder is dat de acteurs een gezuiverd West-Vlaams in de mond nemen. Een dialectcoach heeft hen de nodige begeleiding en ondersteuning geboden. We zijn alvast benieuwd wat de echte West-Vlamingen van dit taalgebruik zullen vinden.

De opnames voor "Het Goddelijke Monster" waren begin 2010 al afgerond. Maar om besparingsredenen bleef de tv-reeks een tijdje op de plank liggen.
Op Cobra.be kun je een interview beluisteren met Hans Herbots, Tom Lanoye en Marc Van Eeghem.

Bekijk hieronder een reportage over de persvoorstelling van deze TV-reeks.Geniet van de trailer van de serie.

Labels: |

0 reacties: