Winnaars Herman De Coninckprijs bekend

Met de Herman de Coninck Publieksprijs voor het Beste Gedicht heeft het publiek het beste gedicht gekozen uit de oogst van de 5 genomineerde dichters. Het gedicht Zonnehemel van Paul Demets was het populairste gedicht met 1281 van 4268 stemmen!
Vormgever Gert Dooreman goot het winnende gedicht van de Publieksprijs in een mooie poster. Poëzieliefhebbers kunnen die poster op Gedichtendag – nu donderdag – gratis ophalen in de 185 deelnemende boekhandels.

Met de Herman de Coninckprijs voor de Beste Dichtbundel bekroont de vakjury de beste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel van een Vlaamse dichter van het afgelopen jaar. De eer valt te beurt aan Paul Demets voor zijn bundel De bloedvlek die donderdag in de Arenbergschouwburg de prijs ter waarde van € 6.000 in ontvangst mag nemen.

Met de Herman de Coninckprijs voor de Beste Debuutbundel bekroont de vakjury de beste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel van een debuterende Vlaamse dichter van het afgelopen jaar. De winnaar is Y.M. Dangre met zijn bundel Meisje dat ik nog moet

Klik hier voor het volledige juryverslag.

Meer info: http://www.boek.be/nieuws/paul-demets-en-ym-dangre-kapen-herman-de-coninckprijzen-2012-weg

Labels: , |

0 reacties: