Tip van de bib: Een kleine geschiedenis van bijna alles / Bill Bryson

 Een reis door het leven


Hoe kunnen we weten hoe en wanneer het heelal begon en hoe het was toen het begon? Hoe weten we wat er zich in een atoom afspeelt?

Wist je dat het eerste dinosauriërbot dat ooit werd gevonden, ook meteen het eerste bot was dat men kwijtraakte? En dat de continenten ronddrijven, als blaadjes in een vijver?

Bill Bryson neemt je in zijn boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles mee op een reis door het leven, op zoek naar antwoorden op ingewikkelde en minder ingewikkelde vragen.

Steeds meer vragen en raadsels 


Al zijn hele leven heeft Bryson zich afgevraagd of het mogelijk is de essentiële onderwerpen van belangrijke wetenschappen als geologie, scheikunde, paleontologie en astronomie, waarin de geheimen van het leven besloten liggen, op een duidelijke en spannende manier op te schrijven.

Als er één ding duidelijk wordt gemaakt in dit boek, is het wel dat naarmate de wetenschap is gevorderd, er steeds meer vragen en raadsels opdoemen.

Meeslepend


De verwondering van de auteur, zelf een niet-wetenschapper, geeft de lezer het prettige gevoel niet de enige te zijn die het allemaal niet écht kan bevatten. Het meeslepende boek is in een verhalende stijl geschreven, helder en spannend en het bevat veel anekdotes die voor een luchtige toets zorgen.

Bill Bryson


Bill Bryson (1951) is een Amerikaans schrijver van reisboeken en boeken over Engelse taal en wetenschappelijke onderwerpen. Tot 1987 werkte hij voornamelijk als journalist.

In 2004 won Bryson de prestigieuze Aventis Prize voor het beste populairwetenschappelijke boek voor zijn Een kleine geschiedenis van bijna alles.
 Het boek werd een bestseller en Bryson deed iedere middelbare school in Engeland een exemplaar cadeau. In 2005 kreeg hij voor dit boek de Descartesprijs voor wetenschapscommunicatie van de Europese Unie. (Bron)

Lees ook ... 


Lees ook van deze auteur:

- Een huis vol : een kleine geschiedenis van het dagelijks leven (2010)
- Het wonderbaarlijke leven van de Thunderbolt Kid (2007)
- Terug in Amerika : een voettocht door de Appalachen (2006)
- Tegenvoeters: een reis door Australië (2000)

In één minuut ... 


Labels: , |

0 reacties: