Poëzietips: Door de bomen het bos & Toen je me ten huwelijk vroeg

Door de bomen het bos : het platteland : metafoor en gedicht / Lut De Block

Lut de Block was van 2007 tot 2011 de eerste plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. De oogst van haar vier jaar plattelandsdichterschap resulteerde in het boek ‘Door de bomen het bos’.

De teksten krijgen een meerwaarde door de originele iPhonografie van vormgever en colorist Injas Devoldere. Gewapend met enkel een iPhone, legde Devoldere voor deze bundel pure, ongemanipuleerde beelden van het Vlaamse platteland vast.

Van Lut de Block (°1952) vind je in de bib ook nog gedichten in de verzamelbundel ‘Absoluut geweldig! : gedichten over vrouwen’ en ‘Het holst van de lente,’ een tussentijdse verzameling van haar plattelandsgedichten, van 2007 tot 2009.Toen je me ten huwelijk vroeg / Sylvie Marie

Sylvie Marie (°1984) publiceert sinds 2005 gedichten in literaire tijdschriften en staat regelmatig op het podium. ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’ is haar twee bundel.

Net zoals haar debuut ‘Zonder’, is deze bundel lovend onthaald. Ze stelt er, spinnend en krabbend, even harde als liefdevolle vragen in. Het resultaat is een bundel als een spel van stilte en storm, vasthouden en weer loslaten, vrolijke dagen en donkere nachten.


Labels: |

0 reacties: