Geloof niets van wat ze je vertellen: Sara Reymen te gast in 't AnkerpuntOp woensdag 21 mei was Sara Reymen, auteur van het boek Moeder en carrière: een topcombinatie, te gast in 't Ankerpunt in Serskamp. Haar lezing kaderde in het project 'Opvoeden samen aanpakken,' georganiseerd door De Leesdijk, Leernetwerk Opvoedingsondersteuning en het Regionaal WelzijnsOverleg.

Sara Reymen sneed een thema aan dat veel ouders nauw aan het hart ligt: hoe een veeleisende job combineren met een intensief gezinsleven? Met flair en gedrevenheid bracht ze boeiende inzichten aan het licht en verleidde het publiek tot inhoudelijke en onomwonden reacties.

Ze stelde onder meer dat het tijd is voor moeders om het juk van perfectie van zich af te werpen en maakte zo komaf met de term "supermama" (Tenminste, ze nuanceerde het begrip. Eén hoofdstuktitel van haar boek luidt: "Zie de supermoeder in de spiegel, maar weiger haar te zijn"). Ze legde het schuldgevoel van veel ouders op de rooster en poneerde dat keuzes maken het nieuwe ordewoord is. 

Bij een drankje na afloop keuvelden de aanwezigen verder over een relevant thema dat tijdens de voordracht op een levendige manier is belicht.

U kunt het boek "Moeder en carrière: een topcombinatie: CEO van je gezin" van Sara Reymen gratis lenen in de bib.

Labels: |

0 reacties: