Wat lezen kinderen graag! Deel 2

Basisschool GIBO Wichelen heeft bij de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gepolst naar hun favoriete boeken! Welke boeken vinden de leerlingen van het tweede leerjaar het leukst, het grappigst, het ontroerendst, het spannendst en het ontspannendst, en vooral waarom?

Wat lezen kinderen graag!

Kinderen van het tweede leerjaar (8-9 jaar) lezen liever zelf dan dat ze voorgelezen worden. Ze moeten het verhaal dus alleen kunnen lezen, zonder te veel obstakels. Ze houden van boeken die grappig en fantasievol zijn, maar ook spannend en avontuurlijk. Het is leuk als boeken met mooie, gekrulde letters en sierlijke tekeningen zijn vorm gegeven. Een mooie kaft en een toffe titel zijn ook belangrijk.

Boekentop:

1. Geronimo en Thea Stilton
2. FC De Kampioenen
3. Sprookjesboeken

Geronimo en Thea Stilton schieten de hoofdvogel af. Deze boeken bevatten geuren en dat valt veel leerlingen bijzonder goed mee. Ze zijn grappig, spannend, avontuurlijk, en hebben mooie, gekrulde letters en leuke tekeningen.

De strips van FC De Kampioenen vullen een eervolle tweede plaats op omdat ze zo grappig zijn. Sprookjes als onder meer het lelijke jonge eendje en de klokkenluider van Notre-Dame vallen ook in de smaak. Sprookjes zijn leuk als ze mooi vormgegeven zijn, en de verhalen de nodige dosis spanning bevatten.

Labels: |

0 reacties: