Poëzie @ logos


Vanavond waren de New Yorkse dichteres Adeena Karasick en de Canadese dichter-performer bill bissett (zijn naam wordt nooit ofte nimmer met hoofdletters geschreven) te gast in de Gentse Logos studio.


bill bissett schuwt het (taal)experiment niet. Zijn performances staan bol van de klankeffecten. De inhoud van zijn werk meandert tussen het mondaine en het mystieke, tussen het humoristische en het sentimentele. Kenmerkend zijn ook de unieke spellingswijze van zijn gedichten en de bizarre vizuele elementen waarmee hij zijn werk doorspekt.


Karazsick omschrijft haar poëzie als 'urban, Jewish, feminist aestetic'. Ze tast de grenzen van taal af. En humor mag voor haar ook behoorlijk zwart zijn. Misschien kent u haar van het video gedicht "I got a Crush on Osama", veelbekeken op YouTube. Hieronder een ander video-gedicht: "Lingual Ladies".

Labels: |

1 reacties:

  1. ZENODotus Says:

    Karazsick tast de grenzen van taal af? In ieder geval is die lingual ladies al een stuk beter dan de "I have a crush on Osama", die vol cliché's en taaltechnisch erg kinderlijk is.
    Misschien moet ze eens de klassiekers uit haar taalgebied gaan bekijken om te zien wat het betekent: het aftasten van de grenzen van taal.