Download gratis 100 radioboeken

Via de website www.radioboeken.eu kan je maar liefst 100 radioboeken gratis downloaden.

Radioboeken zijn luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, speciaal voor het Vlaams-Nederlands Huis deBuren geschreven en ingelezen door Vlaamse en Nederlandse auteurs. Enkele voorbeelden: Adriaan Van Dis, Tom Naegels, Dimitri Verhulst, Anne Provoost, Annelies Verbeke, Arthur Japin, Herman Brusselmans, Jeroen Brouwers, Geert Van Istendael, Bart Moeyaert en Rodaan Al Galidi.

Heel wat van die verhalen zijn ook vertaald naar het Frans, Engels en het Spaans. Je vindt ze allemaal op de site terug. Er is ook een klein maar fijn aanbod voor kinderen (verhalen van 15 minuten in het Frans en het Nederlands), voorgelezen door onder meer Joke Van Leeuwen en Stijn Vranken.

Radioboeken zijn niet helemaal hetzelfde als luisterboeken. De bib heeft een kleine collectie luisterboeken. Luisterboeken verschijnen ook in druk. Hun duurtijd is langer dan bij radioboeken, die ideaal zijn voor drukbezette mensen die af en toe toch een klein verhaal (max. 30 min.) willen meepikken, terwijl ze in de file staan, of de strijk doen ... . De radioboeken van dit initiatief van het Vlaams-Nederlands huis deBuren zijn speciaal als radioboek geschreven en zullen dus niet in druk verschijnen.

Schrijf een recensie van een radioboek en win een luxepakket op cd!

Kies uit de 100 radioboeken op www.radioboeken.eu je favoriete verhaal en schrijf een persoonlijke en overtuigende recensie.
100 dagen lang kiest deBuren wekelijks het beste stuk uit. De winnaars krijgen de nieuwste reeks radioboeken op cd in een prachtige luxeverpakking! De recensies van de prijswinnaars worden daarnaast gepubliceerd op de websites van Knack en deBuren. De recensie mag max. 500 woorden bevatten en moet gemaild worden naar info@deburen.eu. De uiterste inzenddatum is 11 november 2009.

Bekijk hier een fragment van het radioboek "Hoog bezoek" van Adriaan Van Dis.

Labels: |

1 reacties:

  1. Huwie Says:

    Het is niet helemaal correct dat luisterboeken ook in druk verschijnen. De term 'luisterboek' wordt in zijn algemeenheid gebruikt voor alle gesproken boeken, hoorcollege's en cursussen. Ook hoorspelen en audiotours vallen onder het koepelbegrip luisterboek, net als dus ook radioboek.

    Hoorcollege's, hoorspelen, audiotours en dus ook radioboeken kennen geen 'papieren' equivalent zijn allemaal luisterboeken.

    Meer info over luisterboeken? Bezoek Luisterrijk, dé downloadshop voor mp3-luisterboeken, met bijna 900 Nederlandse en Vlaamse luisterboeken voor kinderen en volwassenen, op http://www.luisterrijk.nl.