De gekwelde man: beste thriller 2010

De gekwelde man, het laatste deel in de Wallander-reeks, van de Zweedse bestsellerauteur Henning Mankell is door de lezers van de thrillersite crimezone.nl uitgeroepen tot de beste thriller van 2010. Dit wordt onder meer gemeld op de website van het weekblad Knack. Verbroken van Karin Slaughter eindigde op de tweede plaats. Verder won De gekwelde man ook in de rubriek buitenland. In de rubriek Nederlandstalig won Simone van der Vlugt met Op klaarlichte dag.

De gekwelde man is het tiende en laatste boek in de Wallander-reeks. In de hoofdrol speelt inspecteur Kurt Wallander die vanwege een fout even op non-actief staat. Tot de vader van Hans, de partner van zijn dochter Linda, en later ook diens moeder, verdwijnen. Iedereen, Wallander incluis, komt voor een raadsel te staan.

De Wallander-boeken worden in de bib veel uitgeleend. Ook vind je bij ons de verfilmingen voor de BBC met in de hoofdrol Kenneth Branagh.

In 2006 zocht Rudi Vranckx voor het Canvas-programma Spraakmakers de succesauteur, en tevens schoonzoon van de filmregisseur Ingmar Bergman, op voor een gesprek. Het volledige interview kun je hieronder integraal herbekijken.Bron: http://www.crimezone.nl/menu-93/1-P93/2-P93/3-P93/4-P93/5-P93/6-P93/&newsfocus=on&id=17089

Labels: , |

0 reacties: