Engels lezen voor beginners

Het beste kan je een taal leren door gewoon een boek te lezen in die taal. Kies voor een eenvoudig boek om te beginnen, een jeugdboek bijvoorbeeld. Kader Abdolah, de Iraans-Nederlandse auteur van o.a. Het huis van de moskee, leerde als volwassene Nederlands met de Jip en Janneke boeken van Annie M.G. Schmidt.

Stoot je tijdens het lezen op een woord dat je niet begrijpt, lees gewoon door. Ga niet te snel zoeken in woordenboeken. Dat breekt het leesritme alleen maar. Je zal merken dat veel woorden na verloop van tijd betekenis krijgen in samenhang met andere woorden.

Voor wie gemakkelijk in een andere taal wil lezen zijn er trouwens heel wat boeken met een beperkte woordenschat (onderverdeeld in niveaus). Het zijn doorgaans vereenvoudigde bewerkingen van bestaande boeken. Omdat ze meestal dun zijn worden ze ook veel gelezen door scholieren die eigenlijk 'the real thing' moeten lezen.

Heb je zin om jezelf Engels te leren zonder ervoor naar school te moeten, probeer dan eens de Easystart boeken (Starter level = niveau 0). Soms zit daar ook een ceedeetje bij waarmee je ook nog je uitspraak kan oefenen. Hierna vind je een overzicht van recente aanwinsten.

Labels: |

0 reacties: