Digitale week 2011

Steeds meer mensen hebben thuis een computer. In Vlaanderen bezit reeds drie kwart van de bevolking een pc met internaansluiting. Maar een computer hebben betekent nog niet dat die ook gebruikt wordt.
Eén op de tien Vlamingen met een computer gebruikt die niet of nauwelijks.

Vaak ontbreekt het mensen aan zelfvertrouwen of de juiste vaardigheden om met een pc te werken. Daarom is er de Digitale week van zaterdag 26 feb tot vrijdag 4 maart 2011. De hele week lang organiseren tal van verenigingen overal in Vlaanderen en Brussel gratis activiteiten rond pc, internet en multimedia gebruik.

Zo is er op 25 februari onder meer de grootste helpdek van Vlaanderen op Radio 2.  Inspecteur Decaluwé en De Madammen vertellen tussen 8u en 12u àlles over jouw computer en hoe je hem het best gebruikt om je leven aangenamer te maken. De Digitale week schiet op gang met een openingsfeest op 26 februari. Verder zijn er ook enkele studiedagen. De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw.

Wie thuis geen pc of internetaansluiting heeft, kan altijd terecht in de bib. De bib beschikt over internet pc’s. Het gebruik van een pc is gratis. Daarnaast vind je in de bib een ruime collectie aan boeken over pc, internet en multimedia. 


Labels: |

0 reacties: