Bernard Dewulf wint de Inktaap 2011

De Inktaap is een wedstrijd waarbij jongeren uit de hogere jaren van het secundair onderwijs hun favoriete boek kiezen uit de titels die een van de drie 'grote' literaire prijzen  in het Nederlandse taalgebied hebben gewonnen. De prijs wil jongeren confronteren met de keuze die de jury's van die prijzen hebben gemaakt.

De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie. Ruim 160 scholen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao, in totaal zo'n 2500 middelbare scholieren, namen deel aan deze tiende editie.

De deelnemers konden kiezen uit Bernard Dewulf met Kleine dagen (winnaar Libris Literatuur Prijs 2010), Erwin Mortier en Godenslaap (winnaar AKO Literatuurprijs 2009) en Cees Nooteboom met 's Nachts komen de vossen (winnaar Gouden Uil Literatuurprijs 2010).

Op dinsdag 1 maart werd tijdens de feestelijke slotbijeenkomst van De Inktaap in deSingel in Antwerpen bekendgemaakt dat Bernard Dewulf de winnaar is van de tiende editie van De Inktaap. Hij ontving de prijs uit handen van een aantal van de juryleden.

Het boek "Kleine dagen" omvat een verzameling van de columns van Bernard De Wulf. Het beschrijft hoe hij het vaderschap ervaart. Met minutieuze precisie zet hij de ontwikkeling van zijn dochter en zoon uiteen. "Kleine dagen" is echter niet enkel het verhaal van de kroost van Bernard Dewulf. Wie tussen de regels leest, doet ook ontdekkingen over de ontwikkeling die hij zelf meemaakt na de geboorte van zijn kinderen.

Bernard Dewulf (1960) ging na zijn studie Germaanse filologie aan de slag als columnist voor de Morgen en als journalist voor Nieuw Wereldtijdschrift. Ook schreef hij gedichten waarmee hij onder andere de ASLK-prijs won voor het beste debuut. 

Onderstaand filmpje is opgenomen tijdens de Boekenbeurs 2010. Hij legt uit waarom zijn winnende boek zo de moeite waard is. Nieuwsgierig? Je vindt het boek in de bib.


Bron: www.inktaap.org

Labels: , |

0 reacties: