Het geheim van De Leesdijk

Van 19 maart tot 3 april vindt de Jeugdboekenweek plaats, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Dit jaar is het thema "geheim". Want elk boek is een geheim en elke lezer is een ontdekkingsreiziger.

Het geheim van de Leesdijk

Sinds kort horen bezoekers in de bib vreemde geluiden. De ene dag is het een soort jammeren of spookachtig neuriën, terwijl het de andere dag eerder op een muzikaal geklop lijkt. Op een vergadering van de bibliothecarissen van de Leesdijk bleek dat nog andere bibliotheken met dit probleem kampen. Er zijn bibliotheken waar het geluid zo dreigend overkomt dat het personeel weigert om na valavond nog te werken uit angst ...

Dus is er een expert bij gehaald: Professor De Geest, Gerrit voor de vrienden. Deze zeer geleerde man is expert in spokenkunde en hoogleraar aan de universiteit van Schimmenstad. Na langdurig onderzoek heeft hij vastgesteld dat de geluiden afkomstig zijn van een KLOPGEEST. Hij probeert nu contact te leggen met die klopgeest en heeft een blog geopend waarop iedereen zijn inspanningen kan volgen.

De zeer eminente professor De Geest wil het volgende kwijt over zijn onderzoek:
"Die klopgeest probeert ons iets te vertellen met zijn geklop. Ik denk zelfs dat hij contact wil opnemen met ons. Maar wat hij ons precies wil vertellen, dat weet ik nog niet. Daarom heb ik een blog geopend. Ik wil alle kinderen oproepen om mij te helpen!! Jullie zijn immers trouwe bezoekers van de bib en dus kennen jullie alle hoekjes en kantjes ervan. Ik zou het heel fijn vinden als jullie mij mee op weg willen helpen. Alle ideeën zijn goed."

De belevenissen en de ontdekkingen van professor De Geest én de kinderen van de Leesdijk kun je volgen op http://geheimvandeleesdijk.blogspot.com. Aan alle bezoekers van de bib wordt gevraagd om aandachtig te zijn en eventuele abnormaliteiten door te geven aan de professor op volgend mailadres: gerritdegeest@hotmail.com.

Heb jij de klopgeest al gehoord bij een bezoek aan de bib? In een andere Leesdijk-bibliotheek hebben ze een spookachtig filmpje over de klopgeest gemaakt. Waar komt dat geluid toch vandaan? Kijk en huiver ...Geheim verhaal

Speciaal voor de Jeugdboekenweek schrijven en tekenen meer dan 50 auteurs en illustratoren mee aan een geheim vervolgverhaal! Herken jij wie wat schreef of tekende? Lees en raad mee op deze pagina. Elke dag verschijnt er een stukje verhaal, in beeld of tekst.

Labels: , |

0 reacties: