Anne Frank-biografie in stripvorm

Het leven van Anne Frank is nu ook verstript. Deze week verschijnt het album ‘Het leven van Anne Frank, de grafische biografie’ in Nederland. Dit beeldverhaal is een voorbeeld van graphic non-fiction. Bij ons is dit genre niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten bestaat een lange traditie van informatieve beeldverhalen. De publicatie werd gerealiseerd door scenarist Sid Jacobson en tekenaar Ernest Colón. Het is een uitgave van de Anne Frank Stichting.
De uitgave richt zich op een breed publiek vanaf 14 jaar en telt 160 pagina's.

De verstripte biografie begint op 5 juli 1942, de dag dat Annes zus Margot een oproep van de SS krijgt en Annes ouders besluiten de volgende dag te gaan onderduiken. Het maakt ook het verband duidelijk met de historische gebeurtenissen van W.O. II. Anne Frank is bekend door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog toen ze was ondergedoken in Amsterdam. Dit dagboek is ook verfilmd.

Een preview met een paar pagina's kan je reeds bekijken op de website van de Anne Frank Stichting. Vanaf vrijdag is er ook een geanimeerde trailer te zien op het youtube-kanaal van Anne Frank. Aansluitend bij deze publicatie is ook een uitgebreid lespakket ontwikkeld dat in het onderwijs gebruikt kan worden om inspirerende lessen te geven over de geschiedenis van de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.

Bron: stripturnhout.be

Labels: , |

0 reacties: