My discoveriesHeb je dat ook? Je staat in de bibliotheek : je hebt eigenlijk al een keuze gemaakt maar de titel van dat andere boek wil je ook onthouden voor de volgende leenbeurt. Of je ziet een interessant boek in de boekhandel waarvan je denkt : dat wil ik later nog wel eens ontlenen in de bibliotheek !

Met My Discoveries® kan je lijstjes maken : bijvoorbeeld een leeslijst of een wensenlijst. Het is een applicatie die je kan vinden op de site : zoeken.bibliotheek.be

Lijstjes blijven standaard alleen zichtbaar voor jezelf. Het is ook mogelijk om lijsten publiek te maken: iedereen kan ze dan zien: leuk voor als je heel veel van een onderwerp weet en de belangrijkste titels bij elkaar wilt zetten zodat anderen ze makkelijker kunnen vinden.

Je kan beginnen met het zoeken van een boek of ander item dat je in een lijstje wilt opnemen. Je hoeft dan nog niet ingelogd te zijn. Klik bij het gewenste boek op de link ‘bewaren of taggen’. Je krijgt nu een inlogscherm te zien. Inloggen gaat met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Iedereen kan zich gratis aanmelden. Gewoon gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en een emailadres invullen (i.v.m. het opsturen van vergeten wachtwoorden).

Via de ‘my discoveries’-knop in de rechterbovenhoek van zoeken.bibliotheek.be krijg je toegang tot schermen waarin je je lijsten kunt bekijken en aanpassen. Als je nog niet aangemeld bent dan is dit een grijze knop "aanmelden". Als je aangemeld bent, dan is dit een gele knop met je gebruikersnaam.

Labels: |

0 reacties: