‘Kiekeboe’ wordt ‘De Kiekeboes’ en ander stripnieuws

'Kiekeboe' wordt 'De Kiekeboes'

De stripreeks Kiekeboe is grondig gerestyled. Voortaan gaat de reeks als "De Kiekeboes" door het leven. Het album krijgt een iets groter formaat (A4) en de vier hoofdpersonages van de reeks beschikken van nu af aan over een uitgebreide, wisselende garderobe. De naam ‘De Kiekeboes’ plaatst de volledige familie Kiekeboe centraal, en niet langer alleen vader Marcel Kiekeboe. Het 125ste album dat binnenkort in uw bib verkrijgbaar is en luistert naar de titel: "Vrouwen komen van Mars", is de eerste strip die in de nieuwe stijl verschijnt.

Meer info: http://www.dekiekeboes.be/

Het 250ste album van Jommeke: Savooien op de Galapagos

Ook de stripreeks Jommeke komt met een nieuw album op de proppen. Het 250ste album in de populaire reeks draagt als titel: "Savooien op de Galapagos." Uitgeverij Ballon Media heeft ter gelegenheid van dit jubileumalbum een wedstrijd uitgeschreven om een cover voor het nieuwe album te ontwerpen. Aan deze wedstrijd hebben meer dan 3.000 kinderen tussen 6 en 14 jaar deelgenomen. Op de website ontwerpdecovervanjommeke.be brachten tienduizenden bezoekers een stem uit. In de online galerij kun je alle inzendingen bekijken. Sven D'hondt uit Ieper is de grote winnaar. Uit de 25 ontwerpen die online de meeste stemmen kregen, verkoos een professionele jury de tekening van de 11-jarige Ieperling. Tijdens een feestelijke persconferentie in het Belgisch Stripcentrum ontving de winnaar zijn prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege: 1000 exclusief gedrukte exemplaren van de strip met zijn zelfontworpen omslagtekening. Ongetwijfeld zijn dit nu al gewilde collectors items. De eerste druk van de normale versie van de strip heeft een andere, officiële cover. Speciaal voor de eerste oplage van ‘Savooien op de Galapagos’ is er ook een cover in 3D.

Meer info: http://www.ontwerpdecovervanjommeke.be/nl

Brecht Evens wint eerste Willy Vandersteenprijs

De jonge Vlaamse stripmaker Brecht Evens (°1986) heeft met zijn album Ergens waar je niet wil zijn de allereerste Willy Vandersteenprijs gewonnen, de nieuwe prestigieuze Vlaams-Nederlandse albumprijs. De prijs is in het leven geroepen door het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel, Stripdagen Haarlem en Strip Turnhout. De prijs wordt voortaan afwisselend uitgereikt op de stripfestivals van Haarlem en Turnhout, en bekroont het beste oorspronkelijk Nederlandstalige stripalbum van de voorbije twee jaar. Er is een geldbedrag van 5.000 euro aan verbonden. Het bekroonde boek, ‘Ergens waar je niet wil zijn’  werd uit een 300-tal titels geselecteerd, en is ondertussen aan een internationale carrière begonnen.

Bron: http://www.stripturnhout.be/

Labels: , |

0 reacties: