Jennifer Lawrence in de bib

Jennifer Lawrence schittert opnieuw en al voor de vierde (laatste?) keer als de charismatische heldin Katriss. ”The Hunger Games:Mockingjay-part 2” draait op volle toeren in de bioscoopzalen. Met veel bravoure houdt Jennifer Lawrence de kijkers in spanning.

Stormenderhand veroverde zij het witte doek. In het prille begin nog met imponerende bijrollen zoals in “Like crazy”, maar al heel snel ook in andere, steeds kwaliteitsvolle, films zoals “The burning plain” en “House at the end of the street” (thriller). In “Winter’s bone” overheerst een beklemmende, marginale sfeer. Met “Silver linings playbook”(2013) kreeg ze terecht de Oscar als beste actrice. De slotscene getuigt van een weergaloze, en daarom onvergetelijke, romantische benadering. In “American hustle “(2014) zien we een volledig andere Jennifer. Zij kan zich inderdaad profileren in de meest diverse stijlen en karakters. In "Joy", een waargebeurd verhaal, speelt ze een gescheiden moeder van drie kinderen die een zakenimperium uitbouwt en het tot miljonair schopt.

Al de genoemde films ( inclusief  The Hunger Games, The Hunger Games 2 : Catching Fire en The Hunger Games 3 : Mockingjay.Part 1) zijn uitleenbaar in de bibliotheek. Je kan je verdiepen in het werk van een lievelings-actrice/acteur/regisseur of  in een bepaald genre. Het maakt niet uit: de bibliotheek heeft een caleidoscoop aan dvd’s, waar ieders smaak ruimschoots zijn gading vindt. Of hou je meer van Vlaamse coryfeeën zoals Veerle Baetens of Matthias Schoenaerts? Ook geen probleem. De bibliotheek heeft ze.

Labels: |

0 reacties: