Uitleentermijn in Wichelen voortaan 4 weken


Op vraag van enkelen, maar wellicht met instemming van velen, is de gewone leentermijn van bibliotheekmaterialen (behalve dvd's voor volwassenen) met 1 extra week uitgebreid, voortaan dus 4 weken. Niemand leest aan hetzelfde tempo. Wie sneller klaar is is uiteraard ook vroeger welkom. Misschien maak je wel iemand gelukkig die zit te wachten op het boek dat jij net uit hebt!

Verlengen kan voortaan nog maar één keer. Er is voor alle materialen een maximum leentermijn van 8 weken. Wie lid is van "Mijn Bibliotheek" weet dat verlengen ook via de thuiscomputer (tablet, smartphone) kan. Maar je mag ook bellen, mailen, of gewoon langskomen om te verlengen.

De "GRATIS" leentermijn van dvd's blijft zoals voorheen 1 week. Een film kan je doorgaans op een avond bekijken. Daarom kun je voor dvd's geen verlenging vragen. Hoe sneller je de dvd terugbezorgt aan de bib, hoe vlugger hij beschikbaar is voor een andere lener. Wil je de dvd toch langer bijhouden dan betaal je vanaf de tweede week een leengeld van 0,50 euro per week.

De ervaring leert dat in onze bibliotheek recente en populaire dvd's vaker beschikbaar zijn dan elders, precies omdat ze beter rouleren.

De nieuwe regeling gaat in op 1 februari 2016 in Schellebelle, Serskamp en Wichelen.|

0 reacties: