Moord in Maanbasis Alfa

Het jaar is 2040. Er wonen 22 mensen op de maan, en één daarvan krijgt een ongeluk. Maar was het wel een ongeluk, of was het misschien moord? Alleen de twaalfjarige Dash lijkt het laatste te geloven en gaat op onderzoek uit.

De ouders van Dash zijn wetenschappers, zoals bijna iedereen op de maanbasis (zo ook de overleden Dr. Holtz). En Dash komt erachter dat niet alle collega's evenveel sympathie hadden voor hun oudere collega.

Er is ook de superrijke familie Sjoberg die een gigantisch bedrag betaalde om in de toeristensuite van de maanbasis te kunnen logeren. Onmiddellijk na het ongeluk wil vader Sjoberg wel heel erg graag snel terug naar de aarde. En ook dat is verdacht.

En wat te denken over kampcommandant Nina, die het onderzoek dat Dash voert weinig genegen is.

Een super spannend sciencefictionverhaal met een verrassend einde, dat tussendoor ook nog heel wat leuke weetjes meegeeft over (onder andere) gewichtloosheid en ruimte-wc's.

Er is een oud gezegde over reizen zonder zwaartekracht: 'Als je een stuk chocola ziet rondzweven, eet het dan niet op. Het is waarschijnlijk geen chocola.' (p.20)

Een aanrader! Vanaf 10 jaar.

Labels: |

0 reacties: