Grootste Primitieve Kunstroof Ooit


Grand Scale Larceny begint met een moord in Antwerpen waar de Russische maffia de hand in heeft. Hannah Jacobs is curator van een prestigieuze tentoonstelling in het nieuwe National Museum of Art in Washington DC. Ze wil dertig unieke schilderijen van Vlaamse Primitieven uit diverse Europese landen bijeen brengen. Eén voor één verdwijnen de kunstwerken bij de overtocht. Hannah probeert de miljardenroof op te lossen, maar de maffia houdt haar in de gaten.

Hugo Uyttenhove is een uitgeweken Schellebellenaar, geboren in 1949. Hij vertrok in 1967 voor een jaar naar de Verenigde Staten en keerde enkele jaren later terug om er te blijven. Hij woont in Raleigh, North Carolina met zijn vrouw Kristin Conrad. Hij schreef diverse technische boeken en nu dus ook thrillers. Aanvankelijk was hem gevraagd om het scenario voor een film te schrijven. Omdat hij voldoende diepgang wou geven aan de personages en aandacht hebben voor hun omgeving schreef hij eerst het boek 'Large Scale Larceny' en pas daarna het scenario dat nu in de filmwereld rondgaat.

Zopas verscheen een nieuwe kunstthriller van zijn hand : Rembrandt Redux, waarin het schilderij "De besnijdenis van Christus" van Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) centraal staat. Er was aangenomen dat het schilderij in de 18de eeuw bij een brand was vernietigd tot het plots weer opduikt. Tom Ardens, een kunsthandelaar met financiële problemen wil het schilderij verkopen. Onzekerheid over de authenticiteit van het doek zorgt echter voor vertraging. En ook de Duitse krimineel Fritz Schroller gooit roet in het eten.

|

0 reacties: