Beestige jeugdboekenweek zoekt kunstenaars

Binnenkort is het weer Jeugdboekenweek, hét feest voor al onze jonge boekenvrienden. Dit jaar is het thema DIEREN en we rekenen opnieuw op alle kinderen van Schellebelle, Serskamp en Wichelen om samen met ons iets fantastisch op te bouwen. We zoeken creatieve handen om uiteindelijk tot een heuse tentoonstelling te komen.


Dieren baas in eigen bib

Zoals jullie misschien wel weten, wonen er in de bib heel veel dieren. Je kan het zo gek niet bedenken of er woont er wel eentje op één of andere boekenplank. Huisdieren, boerderijdieren, wilde dieren, dieren met een st@@rt(je)allemaal hebben ze hun eigen plekje in de bib. Af en toe mogen ze dankzij onze lezers een uitstapje maken. Naar een grote villa of een leuk huisje dicht bij het bos of naar een klas vol kinderen. En soms gaan ze zelfs op reis, naar zee of naar de bergen.

Maar toch hebben ze allemaal een droom. Ze wonen al zo lang samen in de bib en eigenlijk hebben ze elkaar nog nooit écht kunnen ontmoeten. Daarom dromen ze van een grote tuin,
een echte dieren(lees)tuin waar ze kunnen samenkomen om elkaar beter te leren kennen en samen plezier te maken.

Zouden jullie hen daarbij willen helpen? Jullie hebben vast wel een lievelingsboekendier. Welnu, breng het beest(je )tot leven door er een knutselwerk van te maken! Zo kan het even zijn boek verlaten en de échte wereld induiken.

Workshop Dieren knutselen met Elsje Dezwarte

Het tot leven wekken van dieren vergt toch wat vaardigheid en die kunnen jullie opdoen in de gratis workshops die illustratice Elsje Dezwarte geeft.

- Woensdag 14 maart in de Pastorij in Schellebelle
Start: van 14 uur tot 15.30 uur
Leeftijd: 6 tot 9 jaar

- Zaterdag 17 maart in de Raadzaal van het Sociale Huis te Wichelen
Start: van 10.30 uur tot 12u00 uur
Leeftijd: 10 tot 12 jaar

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk en kan in de bib's van Schellebelle, Serskamp en Wichelen.

Maak van jouw bib de mooiste dierenleestuin

Ook wie niet naar één van deze twee workshops komt, kan helpen!

- Kies een boek met een dier als hoofdpersonage.
- Maak een kunstwerk over dat dier (alle technieken zijn toegelaten).
- Breng het dier, samen met een kopie van de boekcover, naar de bib.
- Bezorg aan een bibmedewerker jouw contactgegevens.

Breng jouw kunstwerk voor 16 maart naar de bib en wij geven het een plaatsje tussen de andere lievelings(boeken)dieren. En zo bouw je mee aan de mooiste dieren(lees)tuin ooit!

De Leesdijk: één gigantisch grote dieren(lees)tuin!

In alle bibliotheken van De Leesdijk (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele ), gaan de kinderen aan de slag om de boekendieren tot leven te laten komen . Eens de dieren hun plekje hebben gekregen , kunnen alle bibbezoekers kennis maken met jullie kunstwerken. Voor ideetjes kan je surfen naar de site van de Jeugdboekenweek . De jeugdboekenweek vindt plaats van 10 tot 25 maart 2012.

Labels: , |

0 reacties: