Een leven in boeken

Vanavond werd in de Gentse Vooruit het nieuwe boek van Friedl' Lesage voorgesteld. En omdat interviewers niet graag geïnterviewd worden, liet ze ook vanavond vooral de anderen aan het woord.

Friedl' houdt van boeken en van de mensen die van boeken houden, en dat levert schitterende geprekken op. Een deel ervan, eerder op zondagmorgen uitgezonden, werd gebundeld en van achtergrond voorzien. Veel schoon volk was er op de presentatie van Friedl's boek: minister-president Kris Peeters, Hilde van Mieghem en Veerle Claus, Jean-Luc Dehaene, Jean en Jens Blaute, auteur Bart Moeyaert ...

Toen Bart Moeyaert op een zondagmorgen, begin oktober vorig jaar, te gast was in het boekenprogramma van Friedl' vroeg hij om het boek 'Kalme Chaos' van Sandro Veronesi te schenken aan nieuwlezeres Els Leys (die hij niet persoonlijk kende) . "Als Els Leys het nieuws leest dan mag ze voor mijn part zeggen dat de wereld morgen vergaat dan nog zou dat draaglijk zijn", zei Moeyaert toen. Vanavond werd hij op zijn wenken bediend. Els Leys kondigde het einde van de wereld aan en Bart genoot, net als het publiek.

Zondag e.k. bij Friedl': de favoriete boeken van Frieda Van Wijck.

|

0 reacties: