Low Impact Man Steven Vromman in Wichelen!In het najaar organiseren de bibliotheken van het samenwerkingsverband "De Leesdijk" een "Duurzaam Leven" lezingenreeks. De toegang is gratis. Er worden ook een aantal 'duurzame' boeken verloot (ter waarde van 150 € per lezing!).

Op dinsdag 3 november gaat Steven Vromman in Wichelen in op 'De ecologische voetafdruk'. De lezing gaat door in het Sociaal Huis, Oud Dorp 2 en start om 20.15 uur.

Steven Vromman startte in mei 2008 met een ietwat vreemd experiment. In een half jaar wou hij zijn ecologische voetafdruk verlagen tot 1,6 hectare of een CO2 uitstoot van 0,8 ton /jaar (het niveau om de opwarming van de aarde te stoppen). De voetafdruk is de denkbeeldige oppervlakte grond die we nodig zouden hebben om onze manier van leven te onderhouden. 1,6 hectare is de oppervlakte waar iedere aardbewoner recht op heeft. De gemiddelde Belg zit aan 5,1 hectare, een Amerikaan gebruikt zelfs het dubbele. Als iedereen zou leven zoals de Belgen, hebben we niet 1 maar 3,5 planeten nodig.

Steven Vromman wou uitzoeken of het mogelijk was om goed te leven met een veel kleinere impact op het milieu. Samen met zijn kinderen ging hij op zoek naar een heel andere levensstijl: geen auto meer gebruiken, afval drastisch verminderen, energie- en waterverbruik decimeren en nog een heleboel andere acties. Indien iedereen Steven zou volgen, stopt de opwarming van de aarde en blijft deze planeet leefbaar voor iedereen.


Zijn ervaringen schreef hij neer in het boek Low Impact Man: praktische tips voor een ecologisch leven van wieg tot graf. In dit boek gaat Steven op een overzichtelijke en praktische manier in op concrete mogelijkheden om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Naast ecologische achtergrondinformatie en concrete tips krijg je in het boek hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan. Het geheel is doorspekt met de concrete lotgevallen van "het low-impactgezin."

Het experiment werd op de voet gevolgd door Canvas wat resulteerde in een driedelige tv-reeks.

Neem eens een kijkje op de blog van Low Impact Man waarop bijna elke dag een nieuw bericht verschijnt.

Labels: |

0 reacties: