Boek.be lanceert website voor e-boeken en e-readers

Boek.be start met een website voor e-boeken en e-readers: http://www.e-boek.org. Op deze website kan het publiek meer dan 3000 Nederlandstalige e-boeken downloaden. Onder meer Pieter Aspe, Hugo Claus, Stieg Larsson en Karin Slaughter zijn digitaal verkrijgbaar.

In de toekomst zal het aantal titels zeker toenemen. In de loop van het najaar wordt het aanbod ook nog uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-boeken. Handig is dat je een proefexemplaar van een boek kunt inkijken. Zo kun je als voorsmaakje de eerste 10 à 20 pagina’s van een boek lezen, en op basis daarvan beslissen over een eventuele aankoop van het volledige e-book. De prijs van een e-boek verschilt nauwelijks van de prijs van een gewoon boek.

Boek.be neemt dit initiatief, in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen, omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken. Zij wil uitgevers stimuleren om hun nieuwe - en ook minder nieuwe - boeken in digitale vorm aan te bieden.

Lancering op de Boekenbeurs

Op de Boekenbeurs 2009 (stand 220B in hall 2) kan het publiek van dichtbij kennismaken met de website http://www.e-boek.org en de (BeBook) e-reader.

Labels: |

0 reacties: