Vakantielectuur voor de Vlaamse regering

Boek.be heeft aan minister-president Kris Peeters een boekenmand overhandigd vol boeiende en aangename vakantielectuur voor de minister en zijn collega’s van de Vlaamse regering. Met deze ludieke actie vraagt boek.be aandacht voor een aantal eisen van het Vlaamse boekenvak. De boekenmand bevat acht pakketjes met telkens twee boeken voor ieder van de Vlaamse ministers. De boekenkeuzes zijn toegespitst op iedere minister en zijn/haar bevoegdheden. Het werd een bonte selectie met heel wat non-fictie, filosofie, kinderboeken en een roman.

- Zo krijgt Kris Peeters onder meer
Het land is moe : verhandeling over onze ontevredenheid van Tony Judt. Dit boek biedt een reflectie op de huidige sociaal-economische situatie.
- Ingrid Lieten (Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen) mag zich te buiten gaan aan Robots binnenstebuiten van Bram Vanderborght. In dit informatief jeugdboek (voor kinderen vanaf 10 jaar) worden robots binnenstebuiten gedraaid en vergeleken met wat een mens kan.
- Hilde Crevits (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken) kan haar tanden zetten in Uitvinder Otto en de slakmobiel van Bas Rompa. In dit verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar bedenkt uitvinder Otto een oplossing voor het fileprobleem.  Na het observeren van de slakken in de tuin van tante Nora komt hij tot een originele oplossing.
- Joke Schauvliege (Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur) krijgt onder meer Kruisweg : roman van Diane Broeckhoven. Joke Schauvliege heeft al herhaaldelijk te kennen gegeven dat ze fan is van Diane Broeckhoven.
- Jo Vandeurzen (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin) tenslotte, krijgt als één van de twee tips Mijnheertje Kokhals in het ziekenhuis van Bart Meuleman. In dit verhaal wordt het verlangen naar warm, menselijk contact aangrijpend in beeld gebracht.

Als je de volledige boekenmand voor alle Vlaamse ministers wil doornemen: klik hier.

Bron: http://www.boekenvak.be/nieuws/boekbe-overhandigt-boekenpakket-met-voorstellen-aan-kris-peeters-en-zijn-collegas

Labels: |

0 reacties: