Je elektronische identiteitskaart als bibpasje

Vanaf april 2010 kan je in de bib voortaan boeken, tijdschriften en dvd's ontlenen met je elektronische identiteitskaart. Een afzonderlijk bibliotheekpasje is niet meer nodig. De omschakeling van pasje naar identiteitskaart is gratis.
Vooral voor wie slechts af en toe naar de bibliotheek komt, is dit goed nieuws. Want waar hadden we dat bibliotheekpasje alweer gelaten? Voortaan is die zoektocht overbodig. Wie in de toekomst langs de bib komt en er snel een boek of dvd wil ontlenen, kan onmiddellijk binnenstappen. Je identiteitskaart heb je immers veelal op zak.
Ontlenen met een bibliotheekpasje blijft mogelijk. Als jij ook voor een buur, kennis of familielid naar de bib komt, dan is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat jij ook andermans identiteitskaart kunt voorleggen. Ook voor kinderen, jonger dan 12 jaar, is het klassieke lenerspasje nog nodig. Al hebben steeds meer kinderen ondertussen een kids-ID. Een kids-ID is 3 jaar geldig en vereist om naar het buitenland te gaan.
Wie wil omschakelen, laat bij zijn eerstvolgende bezoek zijn elektronische identiteitskaart inlezen. Daarna kun je gratis boeken, tijdschriften en dvd's ontlenen in de drie bib's (Schellebelle, Serskamp en Wichelen). Als je niet voor de omschakeling naar je identiteitskaart kiest, vergeet dan niet bij elk bibbezoek je lenerspasje mee te brengen.

Labels: |

0 reacties: