Het Leesclubboek van het Jaar

In Vlaanderen en Nederland zijn duizenden literatuurliefhebbers actief in leesclubs - kritische en enthousiaste lezers die graag discussiëren over boeken. Ook in onze bibliotheek is een leesclub actief. Al deze bevlogen lezers hebben ook een stem in de wereld van de literaire prijzen: met de Boek-delenprijs bekronen zij het Leesclubboek van het Jaar.
Op basis van de titellijsten van Vlaamse en Nederlandse leesclubs voor het seizoen 2009-2010 zijn 10 boeken genomineerd voor de Boek-delenprijs 2010:

Het verslag van Brodeck / Philippe Claudel
Contrapunt / Anna Enquist
De middagvrouw / Julia Franck
De eenzaamheid van de priemgetallen / Paolo Giordano
Het pauperparadijs / Suzanna Jansen
Het diner / Herman Koch
Zondagavond / Vonne van der Meer
Godenslaap / Erwin Mortier
Alleen maar nette mensen / Robert Vuijsje
Het recht op terugkeer / Leon de Winter

Tot 1 oktober kunnen leesclubs hun stem uitbrengen op een van de genomineerde titels of op een andere titel van hun voorkeur. Het boek dat bij de verkiezing de meeste stemmen haalt, wordt uitgeroepen tot ‘Leesclubboek van het Jaar’. Op zaterdag 13 november 2010 wordt de winnaar van de Boek-delenprijs bekendgemaakt. De auteur van het winnende boek ontvangt € 2000. Eerdere winnaars van de prijs zijn Khaled Hosseini met De vliegeraar, Stefan Brijs met De engelenmaker, Gerbrand Bakker met Boven is het stil en Arthur Japin met De overgave.
(bron)

Labels: , |

0 reacties: