Literaire lente 2010

De Literaire Lente loopt van 2 april tot en met 30 april 2010 en wil alle ogen vestigen op de literaire voorjaarsoogst. 24 titels worden in de kijker gezet en gedurende de hele maand bij de boekhandel of andere literatuurminnende locaties in heel Vlaanderen aan de lezer voorgesteld.
De 24 titels zijn een staalkaart van het hele voorjaarsaanbod. Het biedt een mooie greep uit het nieuwste werk van Vlaamse en buitenlandse auteurs, waarbij debuterende schrijvers een plaats krijgen tussen oude bekenden. Zo laat na 6 jaar stilte Guido Van Heulendonk opnieuw van zich horen met het boek Barnsteen, een verrassende roman die zich afspeelt in Letland ,over een land én een man op zoek naar hun identiteit. Christophe Vekeman schreef een adembenemende roman, getiteld 49 manieren om de dag door te komen, over een man die tracht te vluchten in de waanzin en daar wonderwel in lijkt te slagen. Eén van de debuterende schrijvers is onder meer Thomas Claus (zoon van Hugo Claus). Bij de internationale auteurs is Niccolo Ammaniti met Laat het feest beginnen van de partij.
Alle info over het auteursprogramma en een lijst van de 24 titels van de Literaire Lente vind je op de website van boek.be. De Literaire Lente in Gent doet er nog een schepje bovenop. Klik hier voor meer info over alle Literaire Lente-activiteiten in Gent.
(bron)

Labels: , |

0 reacties: