OKA Schellebelle "1919"

Deze zomer gaat  OKA Schellebelle (de vereniging die ieder jaar de Fiesta Campestra en de intocht van Sint Maarten in Schellebelle mogelijk maakt) een langspeelfilm draaien. De film speelt zich af in Schellebelle en zal "1919" heten. Volgens Johan Heldenbergh, scenarist en co- regisseur, wordt het een 'waterzooiwestern'. De beeldregie ligt in de handen van burgemeester Kenneth Taylor, regisseur van Woestijnvis.
Bijzonder aan dit initiatief is dat de filmpersonages uitsluitend door niet-professionele acteurs uit de streek worden vertolkt. Voor de omkadering wordt een beroep gedaan op vrijwilligers uit Groot-Wichelen. Zowel de initiatiefnemers als de vele medewerkers werken op onbezoldigde basis mee aan de realisatie van dit grootschalige project. Het heeft onder meer tot doel een grotere samenhorigheid te creëren binnen de dorpsgemeenschap.
De film gaat over een tienermeisje dat na de Eerste Wereldoorlog niet naar een weeshuis wil. Ze trekt zich het lot aan van andere oorlogswezen en samen bewonen ze een huis aan de Schelde. Ze worden echter belaagd door kwaadwillige dorpelingen en dreigen uit hun huis te worden gezet. Met hand en tand verdedigen zij zich hier echter tegen.
De opnames vinden plaats van 28 juni tot 31 juli 2010. De première, in februari 2011, zal in de Gentse Vooruit en CC Nova in Wetteren plaatsvinden. 

Alle info vind je op de website http://www.okafilm1919.be/


Labels: , |

0 reacties: