Italiaanse jeugdboeken met een Engels tintje

De tweeling Jason en Julia Covenant verhuist van Londen naar Kilmore Cove in Cornwall. Daar gaan ze samen met hun ouders in Villa Argo wonen . Wanneer hun ouders terug naar Londen vertrekken om de verhuis verder te regelen, gaan Jason en Julia samen met hun nieuwe vriend Rick Banner de villa verkennen. Verstopt achter een kast vinden ze een deur met vier sloten. Als ze er na veel speurwerk in slagen om deze te openen is dit pas het begin van een hele reeks spannende en bevreemdende avonturen.

Het zal veel van de lezers wellicht niet opvallen, maar de Ulysses Moore reeks is door een Italiaan geschreven, namelijk Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn er al 12 boeken van deze reeks verschenen. Daarvan zijn er negen in het Nederlands vertaald.

Italiaanse jeugdboeken zijn populair in Vlaanderen. De meest gelezen jeugdboeken van het moment zijn natuurlijk deze van Geronimo & Thea Stilton. Jawel, ook deze boeken zijn vertaald uit het Italiaans. Dat de auteurs als pseudoniem de naam van een lekkere Engelse kaas kozen heeft misschien ook u op het verkeerde been gezet?

In de bib vind je nog andere jeugdboeken van Italiaanse schrijvers : Prunella Bat, Joe Carrot, Elena Kedros, Alberto Melis, Miki Monticelli, Roberto Pavanello en Licia Troisi.

Labels: |

0 reacties: