Rupsje Nooitgenoeg

Het populaire prentenboek Rupsje Nooitgenoeg (Oorspronkelijke titel: The Very Hungry Caterpillar) van Eric Carle gaat over een rupsje dat altijd honger heeft. Daarom eet het zich door een bonte verzameling objecten heen zoals ijsjes, salami, watermeloen en een lolly, voordat het zich uiteindelijk ontpopt tot een vlinder.

Rupsje Nooitgenoeg is voor het eerst gepubliceerd in 1969. Het is nog steeds erg populair en wordt geprezen door de eenvoudige woordkeus, die het mogelijk maakt om jonge kinderen te leren lezen. Verder leert het kinderen tellen tot 5, de dagen van de week benoemen, en komen kinderen te weten hoe een rups een prachtige vlinder wordt.

Behalve het prentenboek kun je in de bib nu ook de dvd Rupsje Nooitgenoeg en andere verhalen lenen. Deze dvd bevat de verfilming van vijf verhalen van Eric Carle. Met de stem van de Nederlandse actrice Carice Van Houten die de verhalen vertelt, kunnen ouders hun kinderen rustig laten inslapen.

Eric Carle (1929) is een Amerikaans kinderboekenauteur en illustrator. Zijn werk is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur. Rupsje Nooitgenoeg is ongetwijfeld zijn bekendste werk. Klik hier voor de website van Eric Carle, en hier voor zijn blog. In 2002 heeft Eric Carle met zijn vrouw een museum geopend, het Eric Carle Museum of Picture Book Art.

Geniet van onderstaand filmpje dat het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg vertelt. De stem is niet van Carice Van Houten.
Bron: http://www.wikipedia.be/

Labels: , |

0 reacties: