Emily the Strange : wie ben ik ?

Ze kan zich niets herinneren, niet 1. hoe ze heet, niet 2. hoe iemand anders heet, niet 3. waar ze is, en nog wel 10 andere dingen die ze blijkbaar ook vergeten is.

Hoe dat zo komt? Zelf denkt ze dat er wel dertien mogelijke verklaringen zijn (ze denkt graag in reeksen van dertien) : 1. Iets in verband met een ruimtevlucht en een afkomst van een vreemde planeet... zou ze een humanoïde kunnen zijn? of 2. ze maakte een uitstapje met haar familie toen ze uit de auto viel... en haar hoofd stootte... en haar familie is zo groot, of verstrooid dat ze nog altijd niet doorhebben dat ze er niet meer bij is, of 3. ze is een hoogopgeleide spion die zo geheim te werk gaat dat ze haar geheugen hebben moeten wissen? En als deze drie mogelijke verklaringen niet kloppen dan toch zeker wel één van 10 andere die ze ook nog kan bedenken.

Wat ze wel weet : Ze is een meisje met een zwarte jurk, zwarte kousen en lang zwart haar. In haar dagboek schrijft ze : 'Ik heb blijkbaar een zwak voor zwart'. Wat ze nog meer ontdekt en leert over zichzelf en anderen lees je in 'Emily Strange : Verloren tijd'. Voor de liefhebbers : Emily heeft trekjes van Alice in Wonderland, maar dan in gothic stijl. Doelpubliek : 12+

Wie meer van hetzelfde wil leest ook het vervolg : 'Emily the Strange : Vreemder en vreemder'

Volgens Rob Reger, illustrator en mede-auteur van het boek, is de onderliggende boodschap dat je niet altijd de door anderen uitgestippelde paden moet bewandelen, maar dat je voor jezelf moet denken en je eigen leven maken.

Het boek is prachtig geïllustreerd. Bekijk ook de trailer!

Labels: |

0 reacties: