Het leven van A tot Z


Eerste letter, eerste der klinkers van ons alfabet. A staat voor Ampère, voor honderd vierkante meter (are) en voor elk nieuw begin. Adam was er eerder dan Eva. Maar apen en amoeben zijn familie en waren er nog eerder weten we sinds Darwin.

A staat ook voor :

Aanrijding in Moscou [DVD] / regie: Christophe Van Rompaey (Een film over een vrouw vol builen en blutsen die smacht naar romantiek.)

De Aanslag [Boek] /Harry Mulisch (Roman over de zoektocht naar het hoe en waarom van een aanslag tijdens WO II, voor - liefst - andermans deur)

Aantekeningen uit het ondergrondse [Boek] / F.M. Dostojevski (Ex-ambtenaar heeft zich teruggetrokken in een smerig souterrain in een buitenwijk van Petersburg. Hij wentelt zich in zelfbeklag en houdt tegelijkertijd een schitterende lofrede op de menselijke vrijheid)

De aarde heeft het warm [Boek] / Katrien van Liempt (Weetboek voor kinderen over het broeikaseffect)

John Adams [DVD] / regie : Tom Hooper (Uitstekende miniserie van HBO over de tweede president van de Verenigde Staten en één van de Founding Fathers)

Alien [DVD] / regie : Ridley Scott (Britse SF-horrorfilm met o.a. Sigourney Weaver over niet-zo-lief buitenaards wezen. Wegens groot succes nog drie maal vervolgd)

Alleen maar nette mensen [Boek] / Robert Vuijsje (Scherp en grappig boek over multiculurele samenleving. Winnaar Gouden Uil 2009)

Alpha 20 : undercoveragent bij de federale politie [Boek] / Kris Daels (Vier jaar lang was hij Danny Desmedt, een louche zakenman die in Knokke woonde en drugstransporten opzette)

Art Nouveau kunstenaars in België 1890-1914 [Boek] / Benoit Schoonbroodt (Art nouveau als gesamtkunst met de ambitie om ook een maatschappelijke invloed uit te oefenen)

Auto's en zo [Boek] / Jeremy Clarkson (Columns en verhalen van de presentator van het autoprogramma 'Top Gear')

Labels: |

0 reacties: