Het leven van A tot Z


B staat voor :

Baader Meinhoff complex [Boek] / Stefan Aust (Standaardwerk over de Rote Armee Fraktion : voor iedereen die geïnteresseerd is in de politieke geschiedenis van de jaren 60 en 70)

Belgisch Budget Bouwboek 2009 [Boek] (Informatie, plattegronden, foto's, budget, renovatie, nieuwbouw van woningen voor een officieel geschat budget van 50.000 tot 185.000 euro)

Belgische wijngaarden [Boek] / Eric Boschman & Kris Van De Sompel (Op internationale wijnconcours valt regelmatig een Belgische wijn in de prijzen. Tijd voor een inventaris van de Belgische wijnbouw)

Bin Jip [DVD] / regie: Kim Ki-Duk (Jongeman breekt in en verblijft in leegstaande huizen. Hij steelt niets, maar kookt er wel zijn potje en herstelt af en toe een kapotte klok of radio).

The Birds [DVD] / regie: Alfred Hitchcock (Vogels vallen plotseling massaal mensen aan. Klassieke horrorfilm die inspeelt op onze basisangsten met o.a. Tippi Hedgren)

Blauwe maandagen [Boek] / Arnon Grunberg (Meermaals bekroond en sterk autobiografisch debuut van de toen drieëntwintigjarige Grunberg)

De boekendief [Boek] / Zusak Markus (Over het dertienjarige joodse meisje Liesel in Nazi-Duisland tijdens de tweede wereldoorlog. Het vreemde van het verhaal is dat het wordt verteld door De Dood, die allang weet hoe dit verhaal zal aflopen.)

Het boek van de schoonheid en de troost [Boek] / Wim Kayzer (Bewerking van het gelijknamige VPRO programma. 'Wat maakt dit leven de moeite waard?' vraagt Wim Kayzer aan 29 wetenschappers, kunstenaars en filosofen, onder wie : Karel Appel, J.M. Coetzee, Stephen Jay Gould, Germaine Greer, György Konrad en George Steiner)

Boetekleed [Boek] / Ian McEwan (Vertaling van Atonement (verfilmd). De hoofdpersoon, Briony Tallis, is een schrijfster die haar eigen leven te boek stelt, ... maar schrijvers vertellen nooit de waarheid)

Het bureau [Boek] / J.J. Voskuil (Een soap voor intellectuelen. Romancyclus in zeven delen waarin minutieus de dagelijkse gang van zaken wordt verteld in het Meertens Instituut, waar de auteur werkte tussen 1957 en 1987)

Labels: |

0 reacties: