Leeskring Wichelen leest

Als Tina Bros in 2001 een fotoreportage maakt over de streek ten noorden van Barcelona ontdekt ze achter een schoolbord in een school die op het punt staat gesloopt te worden een kistje met schriften, in 1944 geschreven door een onderwijzer, Oriol Fontelles, en gericht aan zijn onbekende dochtertje. De stemmen van de Pamano beschrijft het levensverhaal van Oriol en springt continu heen en weer tussen heden en verleden.

Volgens de flaptekst is het boek ‘een prachtige liefdesgeschiedenis en een magistraal verhaal over individuele en collectieve lafheid, heldendom en de vele gezichten van de herinnering’. De auteur Jaume Cabré (1947) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Catalaanse schrijvers.

De leeskring bespreekt dit boek op dinsdag 25 januari 2011. Samenkomst om 20.00 uur in de Bibliotheek - Dorp 1 te Schellebelle. Wie wil meelezen en de bespreking wil bijwonen kan GRATIS een exemplaar van het boek afhalen in één van de drie bibliotheekvestigingen. Iedereen is welkom!Sleutelscène : De meedogenloze burgemeester van Torena, bewonderaar van Franco, eist dat Joan Ventura, aanvoerder van het verzet, zich overgeeft. Zoniet zal diens zoon het met de dood moeten bekopen. Kan schoolmeester Oriol Fontelles nog iets voor de jongen doen, en wil hij dat ook?

Labels: |

0 reacties: