Robert Goddard : kwaliteit drijft boven


In een interview zegt Robert Goddard dat hij geen verwantschap voelt met een of andere alwetende inspecteur. Hij houdt meer van personages die zelf in de problemen zitten. Het liefst creëert hij elke keer een andere wereld, waar de personages kunnen bewegen door de tijd, ruimte en geschiedenis. Goddard ontwikkelt in zijn atypische thrillers diverse vertellijnen (afwisselend historisch en hedendaags) met ingewikkelde plots. In het Nederlandse taalgebied haalt Goddard zelden een boekentop-10. In de bib is hij één van de meest gelezen auteurs.

Roemloos ten onder (oorspronkelijke titel : Name to a face) is de negentiende roman van Robert Goddard. Het boek verhaalt over een prachtige ring met smaragd en diamanten. De ring zat ooit aan de vinger van een 17de eeuwse admiraal die zijn schip HMS Association op de klippen liet lopen. Een lijkenpikker hakt de vinger met ring van de hand van de admiraal. Sindsdien vinden de eigenaren van de ring steeds een vroegtijdige dood.

Een oude schuld (oorspronkelijke titel : Found wanting) is de twintigste roman van Goddard. Hij gaat over een zoektocht naar een mogelijk overlevende van het bloedbad dat de bolsjewieken in 1918 aanrichten bij de Romanovs, het gezin van de Russische tsaar Nikolaas II.

Het boek waar Robert Goddard momenteel aan werkt speelt zich goeddeels af in Antwerpen, maar ook in Ierland en Het Verenigd Koninkrijk. Opnieuw wordt het een ingewikkeld verhaal dat vanuit een historisch raadsel vertrekt.

Labels: |

0 reacties: