Maak jij de cover van de allereerste literaire stationsroman?


De website deredactie.be pakte maandag uit met nieuws over de allereerste literaire stationsroman. Vrijdag 25 september wordt het meest historische station in ons land, Antwerpen-Centraal, officieel ingehuldigd. De voorbije jaren heeft het immers een indrukwekkende facelift gekregen van Eurostation, dochter van de NMBS-holding. Het resultaat is zo verbluffend, dat de Antwerpse spoorwegkathedraal eerder dit jaar wereldwijd werd verkozen tot één van de vier mooiste spoorwegstations ter wereld. De mythische dimensie van het station wordt bij die gelegenheid extra in de verf gezet met de presentatie van de allereerste literaire stationsroman.

Deze vijf schrijvers, Herman Brusselmans, Oscar van den Boogaard, Joke van Leeuwen, Tom Naegels en Anne Provoost, zullen elk één dag neerstrijken in het station. Ze zullen zich laten inspireren door de omgeving en de reizigers voor een vervolgverhaal. Iedere auteur vervolgt het verhaal dat zijn of haar voorganger de vorige dag heeft geschreven.

Voor het ontwerp van de cover van de allereerste literaire stationsroman wil men beroep doen op het publiek. Creatievelingen kunnen nog tot 15 augustus hun coverontwerp inzenden. Inschrijven moet wel voor 30 juni. Het ontwerp moet voldoen aan de volgende twee criteria: ‘een stationsroman met Antwerpen-Centraal als plaats van gebeuren’ en ‘minimum een van de functies van een station weerspiegelen, namelijk duurzaamheid, centrale ontmoetingsplaats en vernieuwende architectuur'. Een professionele jury - bemand door Carll Cneut, Gert Dooreman en Gerda Dendooven - beoordelen de inzendingen. Meer informatie vind je op http://www.stationsroman.be/.


Labels: |

0 reacties: