DVD van de week

In entre les murs worden klastitularis François Marin (gespeeld door François Bégaudeau) en de vierde klas een schooljaar lang gevolgd. De school ligt in het 19de arrondissement van Parijs. De samenstelling van de klas is multicultureel en vormt een reflectie van de samenstelling van de bevolking in Parijs.

Hoewel de plot eigenlijk niet zoveel om handen heeft, maakt vooral de dynamiek tussen François en de leerlingen deze film tot een parel. De botsende leefwerelden worden indringend in beeld gebracht. Een grote prestatie wordt geleverd door de acteurs. De regisseur, Lauren Cantet, die eerder Vers le sud regisseerde, castte echte schoolkinderen, zonder toneelervaring, die bovendien vaak hun echte naam behouden in de film.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door de hoofdrolspeler François Bégaudeau. Het boek is de neerslag van zijn onderwijservaring in een probleemschool. Eind mei 2008 werd door toenmalig juryvoorzitter Sean Penn aan entre les murs de Gouden palm uitgereikt, ook al werd de film niet tot de grote kanshebbers voor de hoofdprijs gerekend.

Klik hier voor info over de film op de International Movie Database of bekijk onderstaande trailer (ondertiteling : Engels).


Labels: , |

0 reacties: